Najave     | 19.07.2019. 20:58 |

Humanitarni koncert za izgradnju vatrogasnog doma u Lištanima

FENA Saopćenje

LIVNO, 19. srpnja (FENA) - Dobrovoljno vatrogasno društvo sv. Ana iz Lištana pored Livna, u petak, 26. srpnja, na mjesnom stadionu organizira humanitarni koncert na kojemu će, među ostalim, nastupiti Mate Bulić i Bosutski bećari, a s namjenom prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju vatrogasnog doma u ovom mjestu.

Potaknuti katastrofalnim požarima na području Općine Livno prije dvije godine, a posebno na području Mjesne zajednice Lištani, lokalno stanovništvo je odlučilo i prošle godine osnovalo Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) sv. Ana.

"Zbog velike udaljenosti od grada i nemogućnosti dolaska livanjskih vatrogasaca na nepristupačne terene, bili smo primorani sami se zaštititi. U kratko vrijeme smo imali dva katastrofalna požara koja su nam preko planinskog masiva Dinare došla iz Republike Hrvatske, pa nam je u cilju da koordiniramo i s vatrogascima preko granice gdje ističemo veoma dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom koja nam je donirala vozilo i opremu", kazali su za Fenu iz ovog vatrogasnog društva.

DVD sv. Ana trenutno broji 35 članova, posjeduju dva vatrogasna vozila, osobne i dosta druge opreme te ističu kako im je vatrogasni dom neophodan, a posebno za skladištenje njihovih vozila i opreme te se nadaju kako će i taj projekt uspjet realizirati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu