Stranačke aktivnosti     | 19.07.2019. 19:16 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora BPS – Sefer Halilović Mostar

FENA Saopćenje

U prethodnih nekoliko dana apsolutna pažnja cjelokupne bosanskohercegovačke javnosti bila je usmjerena u Mostar, zbog aktuelnog problema sa Aluminijskim kombinatom, ali koji je tek sada kulminirao, iako se već godinama taj problem, odnosno problemi akumuliraju u ovom preduzeću.

Svima je općepoznata činjenica da je ovo preduzeće već godinama služilo kao „bankomat“ isključivo jedne političke stranke, koji su javnim novcem finansirali sami sebe, svoje lične nekretnine, te predizborne kampanje.

Stoga, Gradski odbor BPS – Sefer Halilović Mostar, nalazi za shodnim da javnost upozna s činjenicama koje se vrlo rijetko ili gotovo nikako ne spominju u javnosti prethodnih dana. Naravno da svaki radnik u Bosni i Hercegovini treba biti adekvatno zaštićen u skladu sa zakonskim propisima i radničkim pravima, međutim žalosti nas činjenica da su radnici Aluminija godinama šutjeli kada je u pitanju diskriminatorski odnos uprava Aluminija naspram radnika bošnjačke nacionalnosti, koji su bespravno i bezobrazno ostali bez posla, a još nas više žalosti činjenica što je bosanskohercegovačka javnost zaboravila natpis na ulazu u Aluminij: „Bošnjacima i psima ulaz zabranjen.“

Smatramo nedopustivim da neko nekažnjeno blokira jedan od najprometnijih magistralnih puteva u državi - M17, te tako očigledno ciljano i instruirano pokuša prebaciti odgovornost za stanje u Aluminiju na nekoga drugog, iako se zna ko su isključivi krivci za stanje u tom preduzeću.

Nevezano isključivo za ovo preduzeće, očigledno je kontinuirani cilj antibosanskih snaga kreiranje atmosfere haosa, blokada i nereda, kako bi time pokušali ucijeniti probosanske snage, na šta sve probosanske i patriotske snage moraju imati spreman odgovor.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo