Sport     | 19.07.2019. 15:18 |

Osim: Dueli protiv Borca su uvijek teški i neizvjesni

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Fudbaleri Željezničara sutra na "Grbavici" dočekuju ekipu Borca u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Trener "plavih" Amar Osim vjeruje da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv starog rivala koji se vratio u premijerligaško društvo nakon što je prošlu sezonu proveo u Prvoj ligi RS-a.

- Vidjet ćemo kako ćemo se sutra ponašati. Ne znamo mnogo o protivniku nakon priprema, ali ni oni ne znaju mnogo o nama. Mislim da je njima lakše bilo pratiti nas u Premijer ligi BiH nego nama njih. Doveli su nekoliko iskusnih igrača, a naši dueli protiv Borca su uvijek teški i neizvjesni, bez obzira na to gdje se utakmica igra - izjavio je Osim na današnjoj konferenciji za medije. 

Trener Željezničara vjeruje da njegova ekipa bolja u odnosu na prošlu sezonu i da se može nositi sa svim protivnicima. 

- Mislim da smo bolji u odnosu na prošlu sezonu jer smo duže na okupu, a nismo izgubili mnogo igrača, dok smo doveli neke nove koji nam mogu donijeti novu dimenziju u igri. Od standardnih igrača otišao je samo Šabanadžović, dok su ostali tu. Vjerujem da možemo igrati protiv svih protivnika. Ne bih bio tu da ne vjerujem da se ne možemo ravnopravno boriti za trofeje - rekao je Osim. 

Novajlija u dresu Željezničara Petar Bojo naglašava da se brzo prilagodio novoj sredini i da očekuje pobjedu protiv Borca pred domaćim navijačima. 

- Mnogo će mi značiti debi u dresu Željezničara. Znam o kakvom je klubu riječ i da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. Spreman sam na terenu dati sve od sebe. Borac je kvalitetan protivnik, ali vjerujem u pobjedu pred našim navijačima - izjavio je Bojo. 

Utakmica između Željezničara i Borca će biti odigrana sutra na stadionu "Grbavica" od 20.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo