Kultura     | 19.07.2019. 14:38 |

Brojni sadržaji tokom osmodnevne manifestacije "Kakanjski dani 2019"

FENA Vehid Begunić

KAKANJ, 19. jula (FENA) - Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2019”, koja ove godine počinje 27. jula te traje do 4. augusta, u osam dana ponudit će brojne sadržaje stanovnicima tog i susjednih gradova.

Na današnjoj pres-konferenciji načelnik Općine Aldin Šljivo istakako je kako je manifestacija u zadnjih pet godina poprimila sasvim drugačiji koncept te da se nada kako će i ovog puta ispuniti očekivanja građana, čije su sugestije uvažili u postupku kreiranja programa.

- Zastupljeni su mnogobrojni programi za naše najmlađe sugrađane, mnoštvo pozorišnih predstava i kulturnih dešavanja, veliki broj sportskih aktivnosti na kojem učešće uzimaju naši Kakanjci. Svi zajedno uživamo uz muzičke koncerte i zvijezde gdje se trudimo da opet ponavljamo svake godine budu zastupljeni kakanjski talenti - kazao je Šljivo, koji je dodao kako su to ove godine Sanel Smolo i Ermin Kubat, koji će nastupiti uz Anu Bekutu i Džejlu Ramović.

Mirza Mušija, direktor JU Kulturno-sportski centar Kakanj koja organizira ovu manifestaciju, istakao je kako su uspjeli kreirati bogat, kvalitetan, raznosvrstan, atraktivan i zanimljiv program za sve uzraste i generacije.

- Posebno za djecu i mlade. U sklopu manifestacije, našim ćemo Kakanjcima omogućiti da uživaju u zaista atraktivnom programu koji je osvježen raznim novitetima - najavio je Mušija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana