Bosna i Hercegovina     | 19.07.2019. 14:18 |

Akcija čišćenja i uređenja općine Centar povodom održavanja SFF-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Povodom 25. Sarajevo Film Festivala, koji će od 16. do 23. augusta biti održan pod pokroviteljstvom UNESCO, na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića pokrenuta je kampanja za čistu i urednu središnju sarajevsku općinu.

Akciju organiziraju Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice te općine u saradnji sa drugim nadležnim općinskim službama, štabovima civilne zaštite i savjetima mjesnih zajednica, kao i kantonalnim javnim komunalnim preduzećima "Rad" i "Park" te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom "Bjelave".

Općina Centar je ogledalo Sarajeva - glavnog grada Bosne i Hercegovine gdje svakodnevno boravi veliki broj turista i gdje se održavaju značajne kulturne, sportske i druge manifestacije od značaja za BiH ali i za regiju, navode iz te općine.

Za projekte zaštite i uređenja okoline u općinskom budžetu za ovu godinu ta lokalna zajednica izdvojila je više od 3,6 miliona KM.

Projekti se odnose na izgradnju i uređenje gradskih parkova i manjih javnih površina, dječijih "ciciban" igrališta i sportskih ploha, uređenje i ozelenjavanje grobalja te uvođenje selektivnog odlaganja otpada.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo