Sport     | 19.07.2019. 12:27 |

Na šahovskom turnir u Travniku 55 natjecatelja iz BiH i Srbije

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 19. srpnja (FENA) - Peti međunarodni šahovski turnir "Travnik - Open BH Telecom 2019", koji je počeo 17. srpnja, okupio je 55 šahista iz BiH i Srbije.

Direktor Turnira Dženan Dautović kazao je Feni da su do sada završena tri kola te da je trenutno u vodstvu Atif Dumpor iz Mostara.

- Dumpor je jedini ostvario tri pobjede, a upravo on brani titulu prošlogodišnjeg pobjednika. Slijede ga deset šahista sa 2.5 poena - dodao je Dautović.

Po njegovim riječima, turnir je vrlo bitan za popularizaciju šaha u Travniku te predstavlja odličnu pripremu kadetima za nastupajuća prvenstva.

- Imamo odličnu generaciju kadeta koji su višestruci prvaci i tome je sigurno doprinio i ovaj turnir. Većina naših napora usmjerena je prema tome da osiguramo novim generacijama bolje uvjete za igru - naglasio je.

Na pitanje u kakvim uvjetima je organiziran ovogodišnji turnir, Dautović je rekao da ovo natjecanje, kao i svake godine prati priča o ograničenim mogućnostima.

- Smještajni kapaciteti su nam, recimo tako, standardno loši, pa se dovijamo na različite načine da osiguramo smještaj našim šahistima. Imamo podršku Općine i Kantona, ali naravno da je šah u "donjem domu" sportova po visini financiranja. No, polako se probijamo i nadamo se da će se ovaj turnir nastaviti razvijati i biti sve veći i uspješniji - naglasio je Dautović.

Peti međunarodni šahovski turnir "Travnik - Open BH Telecom 2019", koji organizira Šahovski klub Travnik, bit će završen u nedjelju, 21. srpnja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Gradonačelnik Brčkog prvim potezom otvorio 'Revijalni ekipni turnir u šahu'

Ekipa Tehnodom pobjednik turnira u fudbalu 'Hisense Cup 2023'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom