Svijet     | 19.07.2019. 10:51 |

Šest mrtvih i 27 ranjenih u bombaškom napadu pred univerzitetom u Kabulu

FENA Internet

KABUL, 19. jula (FENA) - Najmanje šest osoba je ubijeno i 27 ranjeno u eksploziji bombe pred ulazom u univerzitet u Kabulu, saopćili su policija i zdravstveni zvaničnici.

Nijedna grupa nije odmah preuzela odgovornost za napad, posljednji koji se desio u Kabulu. Talibani i Islamska država često, međutim, izvode napade velikog obima u gradu, atakujući na afganistanske snage, vladine zvaničnike i manjinske šiite.

- U eksploziji u ranim jutarnjim satima zapalila su se dva vozila, i ostalo je nejasno da li je napad izveo bombaš samoubica ili je izveden bombom na daljinsko upravljanje - kazao je portparol policije Kabula Ferdous Faramarz.

Broj žrtava objavio je portparol afganistanskog ministarstva zdrvstva, Wahidullah Mayar, koji je naveo u tweetu da je "šest ljudi ubijeno i 27 ranjeno u eksploziji u Kabulu. Svi ranjenici evakuirani su u naše bolnice". 

U kompleksu univerziteta nalazi se nekoliko hostela u kojima brojni studenti stanuju, te učionice u kojima prisustvuju nastavi i provode istraživanja. 

Iako je petak početak sedmice u Afganistanu, Massoud, profesor ekonomije koji poput većine Afgnistanaca koristi samo ime, izjavio je da je nekoliko studenata prisustvovalo pravosudnim ispitima kada je došlo do eksplozije, prenosi agencija AP.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Palestinci pozvali UN da istraže navode o ratnim zločinima u bolnici u Gazi

Ministarstvo zdravstva Gaze - U izraelskim napadima ubijeno 34.262 Palestinca

U izraelskom zračnom napadu na Rafah ubijene 24 osobe

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu