Sport     | 19.07.2019. 10:43 |

Ajnadžić obišao teniski kamp i bh. reprezentativce na Koševu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić obišao je teniske terene na Koševu, gdje se održava teniski kamp u okviru priprema juniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za odlazak na pojedinačna evropska prvenstva u 2019. godini. 

Cijeneći rezultate koje mladi sportisti iz BiH ostvaruju na domaćim i međunarodnim takmičenjima, Ajnadžić je donio odluku da Općina Centar i Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju" budu domaćini i podrže organizaciju teniskog kampa. 

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar posvećuje pažnju mladima, a u okviru toga između ostalog ulaže značajna finansijska sredstva za sportiste, rekreativce i izgradnju i obnovu sportskih ploha i infrastrukture, saopćeno je danas iz Općine Centar.

- Želim da vam čestitam na dosadašnjim rezultatima i poželim mnogo uspjeha i sreće u budućnosti. Nadam se da ćete i na predstojećim takmičenjima ostvariti dobre rezultate i da ćemo zajedno dijeliti radost vaših uspjeha. Vi ste ambasadori ove zemlje i trudite se da nas uvijek predstavite u najboljem svjetlu, a ova lokalna zajednica će znati cijeniti i prepoznati dobre rezultate koje ostvarujete. Za svaki dobar plasman i medalju koju ostvarite na europskom takmičenju Općina Centar će vas nagraditi - istakao je Ajnadžić.

Dodao je da Općina Centar intenzivno radi na poboljšanju uslova na teniskim terenima za zaljubljenike tog sporta i da će nastojati u što skorijem vremenu da taj prostor infrastrukturno uredi i natkrije po uzoru na velike teniske centre.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'