Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.07.2019. 10:14 |

Bošnjaković: Tuzla City će uvijek težiti da postigne gol više

FENA

TUZLA, 19. jula (FENA) – Nogometaši Tuzla Cityja pripremali su se za drugu premijerligšku sezonu od 15. juna, odigrali su sedam pripremnih utakmica i nijednom nisu poraženi. Ostvarili su četiri pobjede i tri remija.

Uoči gostovanja u Ugljeviku protiv Zvijezde 09, šef stručnog štaba „plavih“ iz Simin Hana, Milenko Bošnjaković, kaže da je zadovoljan radom svojih igrača, ali da ga neće zavarati dobri rezultati tokom priprema obavljenih u Tuzli, Švicarskoj i Sloveniji.

Za Zvijezdu 09, koju je u finišu prošlog prvenstva zadržao u Premijer ligi BiH, kaže da njegov sadašnji tim ne može iznenaditi.

- Skautirali smo ih, imamo sve podatke o dobrim i lošim stranama, kakve, uostalom, imaju i svi premijerligaši. Pripremali smo se za ovu utakmicu i pokušat ćemo iskoristiti sve naše dobre, ali i njihove loše strane. Lopta je okrugla, vidjet ćemo – reako je Bošnjaković za Fenu.

Tuzla City je između dva prvenstva osjetno promijenio igrački kadar i ima veće ambicije od prošlogodišnjih. Na pripremama su dobro funkcionirali, ali pravi ispit bit će sutrašnji duel u Ugljeviku.

- Svi igrači su na raspolaganju osim Mitrovića koji je protiv Olimpije u Ljubljani dobio udarac u koljeno i morat će na operaciju. Imamo već razrađen sistem igre i mogu reći da će se Tuzla City na vrlo malo utakmica braniti, a uvijek ćemo težiti da postignemo gol više. Već sutra igrat ćemo vrlo jako i angažovano i nadam se da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultaata – zaključio je Bošnjaković.

Sastav iz „generalke“ protiv Gorice otprilike će biti okosnica startne postave protiv Zvijezde 09, mada, kaže, da se u kombinaciji „vrte još dva- tri igrača“.

Utakmica Zvijezda 09 – Tuzla City igra se sutra od 17.30 sati.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili Široki Brijeg

Slavko Petrović nije više trener FK Tuzla City

Velež nakon golijade prošao u četvrtfinale Kupa BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana