Magazin     | 18.07.2019. 20:38 |

Koncertom Saše Kovačevića iz Beograda sutra počinje 2. Zenica Summer Fest

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. jula (FENA) - Drugi ljetni festival "Zenica summer fest 2019", koji će sutra, 18. jula početi plesnim perfomansom te koncertom Saše Kovačevića na Trgu Alije Izetbegovića, trajat će do 9. augusta, kada će na istom mjestu te u isto vrijeme koncert održati Željko Joksimović.

- Kada smo prošle godine počeli s organizacijom festivala, cilj je bio da građanima Zenice i iz naše dijaspore, koji ovih dana borave u gradu, pružimo neke kulturne događaje - kazao je večeras na press-konferenciji zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je sve pozvao da se opuste i uživaju u programu.

Kasumović je najavio da je tehničkom organizatoru Radio-televiziji Zenica i njenom menadžmentu dao zadatak da naredne godine završni koncert održi Dino Merlin.

Prošle godine festival je održan na više lokacija u Gradu Zenici, ali se direktor RTV Zenica Nandino Škrbić nada se da će i ove godine privući više posjetilaca.

- Potrudili smo se da organizujemo sadržaje koji će zadovoljiti sve ukuse - istakao je Škrbić.

Dodao je da je 50. godišnjica Radija Zenice dodatna obaveza da festival bude bolji nego prošle godine.

- Sve što treba da kažem raći ću sutra od 21.30 sati. Potrudit ću se da tu večer učinim magičnom - poručio je Beograđanin Saša Kovačević, koji će sutra navečer održati prvi koncert u sklopu ove manifestacije.

Sarajka Hanka Paldum, koja se domaćinima pridružila na kraju press konferencije, najavila je koncert 7. augusta te istakla kako se raduje koncertu u tom gradu, gdje dugo službeno nije nastupila.

Tokom naredne tri sedmice bit će izvedeno ukupno 22 programa, među kojima i koncerti benda "Helem nejse", Maje Milinković i drugih, kao i četiri programa za najmlađe.

Već u subotu za djecu će biti organizirana zabava "Mravko travko" koju je podržao Institut Yunus Emre.

Bit će održani i međunarodni tamburaški te folklorni susreti, večer filmske muzike, konfesionalne muzike...

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana