Najave     | 18.07.2019. 16:36 |

Prezentacija programa Europske unije u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. srpnja (FENA) - Info dan "Od ideje do cilja", na kojemu ću se predstaviti programi EU-a - "Kreativna Europa", "Europa za građane" i "Horizon 2020", bit će održan u ponedjeljak, 22. srpnja, u Code Hubu Mostar s početkom u 11 sati.

Kroz prezentacije "Od ideje do cilja-programi Europske unije", bit će predstavljene i različite mogućnosti za ustanove i organizacije u Bosni i Hercegovini za kandidiranje projekata na otvorene pozive.

Program Kreativna Europa namijenjen je jačanju i razvoju kulturnog, kreativnog i audiovizualnog sektora, a sastoji se od dva potprograma - Media i Kultura.

Cilj je programa Europa za građane promocija koncepta "aktivnog europskog građanstva" te pružanje podrške uključivanju građana u procese europskih integracija, dok je Horizon 2020 najveći EU program za istraživanje i inovacije, koji ima proračun od gotovo 80 milijardi eura za period od 2014. do 2020. godine.

Sudionicima će se obratiti voditeljica Deska Kreativne Europe Aida Kalender, nacionalna kontakt osoba programa Horizon 2020 u BiH Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dalibor Drljača i stručni savjetnik za razvoj civilnog društva Ministarstva pravde BiH Goran Kučera.

Programe će predstaviti Info centar Europske unije u BiH u suradnji s Deskom Kreativne Europe u BiH, Ministarstvom civilnih poslova te Ministarstvom pravde BiH, a izjave za medije predviđene su u 10.45 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom