Sport     | 18.07.2019. 15:46 |

De Ligt najskuplji odbrambeni nogometaš

FENA Internet

TOEINO, 18. jula (FENA) - Italijanski nogometni prvak Juventus u svoje redove doveo je mladog holandskog beka Mathijsa de Ligta.

De Ligt, koji je prešao iz Ajaxa za ukupno 85,5 miliona eura (od toga 10,5 miliona različitih dodatka i bonusa), postao je najskuplji odbrambeni nogometaš na svijetu.
 
Prije De Ligta najskuplji bek bio je njegov reprezentativni kolega Virgil Van Dijk, koji je 2018. iz Southamptona prešao u Liverpool za 84 miliona eura. 

De Ligt je treći najvrijedniji igrač u istoriji Juventusa. Na prvom mjestu je portugalska zvijezda Christiano Ronaldo, za kojeg je klub 2018. madridskom Realu platio odštetu 105 miliona eura, a na drugom mjestu Argentinac Gonzalo Higuain za kojeg je Napoliju uplaćeno 90 miliona eura.

Devetnaestogodišnji De Ligt potpisao je petogodišnji ugovor po kojem će godišnje zarađivati 7,7 miliona eura, a taj iznos bi se s dodacima mogao povećati na 12 miliona, objavili su italijanski mediji. 

Mladi bek je glavno pojačanje Juventusa u ovom prijelaznom roku, nakon što su iz kluba otišli Andrea Barzagli i Martin Caceres.

Za Holanđanina su se zanimali Paris Saint-Germain, Barcelona, Manchester United i Bayern München.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom