Bosna i Hercegovina     | 18.07.2019. 14:46 |

Dopunjen dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Dnevni red druge redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj se očekuje razmatranje novog zakona o demobilisanim borcima i rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH, dopunjen je sa nekoliko tačaka.

To su predložene izmjene i dopune Zakona o električnoj energiji u FBiH, izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH, odluka o davanju saglasnosti na izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2019. godinu, izmjene i dopune finansijskog federalnog fonda solidarnosti za 2019. i Odluku o načinu izvršavanja rebalansafinansiijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2019. godinu.

Ova zakonska rješenja prihvatio je Predstavnički dom na ovosedmičnom zasjedanju.

Također, dnevni red dopunjen je i sa predloženom odlukom o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta poboljšanje energetske efikasnosti u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Trenutno je u toku pauza koju je zatražio predsjednik Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak nakon što prijedlog da se po hitnoj proceduri razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta FBiH nije dobio potrebnu podršku.

Dopredsjedavajući Doma naroda Aljoša Čampara je izrazio sumnju u glasanje, te će se delegati nakon pauze pojedinačno izjašnjavatii o hitnosti navedenog Prijedloga.

Delegati su podržali da se po hitnom postupku razmatra rebalans ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH.

Hitna procedura također je predložena i za zakon o demobilisanim borcima, o čemu će u nastavku sjednice glasati delegati.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana