Sport     | 18.07.2019. 16:11 |

Desni bek Miloš Lojančić veliko pojačanje RK Vogošća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Rukometni klub Vogošća u novu sezonu ulazi s velikim ambicijama. Ciljevi kluba su da se uključi u borbu za sami vrh Premijer lige BiH i što kvalitetnije predstavi u Challenge cupu.

U tom cilju uprava kluba zajedno sa stručnim štabom u svoje redove je dovela iskusnog srbijanskog rukometaša  Miloša Lojaničića (1989.), desnog beka koji je veliko pojačanje za klub.

Radi se o veoma kvalitetnom igraču koji je ponikao RK Zlatar u Novoj Varoši. Nastupao je za Vrbas Osjek, Proleter iz Zrenjanina, Spartak, Göztepe, Maccabi Tel Aviv. Na Univerzijadi je s reprezentacijom Srbije bio vicešampion svijeta te evropski prvak. U Vogošću dolazi iz Hapoela, a prvi put će nastupiti u Premijer ligi BiH.

- Prije svega, zadovoljstvo mi je što sam došao u RK Vogošća PH. Prepoznao sam ambicije kluba koje su se poklopile sa mojim ambicijama. Prvi put ću imati priliku nastupiti u bh. ligi. Vogošća je prepoznatljiv klub na Balkanu i imaju kontinuitet učešća na evropskim takmičenjima. Nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate u novoj sezoni - rekao je Lojaničić, saopćeno je iz RK Vogošća.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'