Ekonomija     | 18.07.2019. 12:40 |

Najveći poslovni skup bh. dijaspore 'BHdiaFor' 31. jula u Bihaću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Šesti Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore „BHdiaFor“ 2019 bit će održan 31. jula u Bihaću.

Skup se održava svake godine na drugoj lokaciji u BiH, a ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa dijasporom iz sjeverozapadne BiH, te prezentacija sjeverozapadne BiH kao atraktivne investicijske destinacije.

BHdiaFor je najveći poslovni skup sa članovima zajednice dijaspore u Evropi. Organizator je Biznis centar bh. dijaspore (Diaspora Business Center), koji čini dio Grupacije Naša perspektiva“, suorganizator je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, a aktivnost je podržana kroz USAID Projekt “Diaspora Invest”. 

Forum nudi jedinstvenu priliku domaćim privrednicima i svim zainteresiranima da se susretnu sa najuspješnijim privrednicima bh. porijekla koji svoje trenutno prebivalište imaju van BiH. Također, pruža idealnu mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja.

Na skupu će biti predstavljeni brojni investicioni projekti, primjeri dobre prakse dijasporskih investicija u raznim sektorima, kao i iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporama, najavljeno je iz Privredne komore USK.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo