Ekonomija     | 18.07.2019. 11:24 |

Mostar sljedećeg tjedna središte bh. dijaspore

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. srpnja (FENA) - Konferencija "Connecto 2019 - poslovna suradnja s dijasporom", koja će okupiti iskusne poduzetnike te predstavnike dijaspore i relevantnih institucija, održat će 25. srpnja u dvorani Europa Tehnološkog parka Intera u Mostaru.

Sudionici skupa prenijet će svoje pozitivne priče o uspjehu izgrađenom u inozemstvu ili nakon povratka u domovinu, a bit će to prilika i za novu poslovnu suradnju.

"Pružiti osnove za početak procesa internacionalizacije poslovanja, omogućiti suradnju s inozemnim poduzetnicima te dati pristup stranim investicijama i kontaktima s predstavnicima dijaspore, načini su podrške koja odavno nije predodređena samo za velike tržišne igrače", priopćili su organizatori skupa - Tehnološki park Intera Mostar.

Skup se organizira u partnerstvu s BH Futures Foundationom, pod pokroviteljstvom GIZ-a, USAID-a, Gospodarske komore FBiH te ostalih koji su prepoznali značaj povezivanja s poduzetnim i pozitivnim ljudima čiji su primarni fokusi sadašnjost i prilike koje donosi budućnost.

Konferenciji će prethoditi večer vina i meze koja će se održati u srijedu, 24. Srpnja, u LUX Business Baru nakon kratkog obilaska prostorija Intere.

Bit će to izvrsna prilika za druženje lokalnih poduzetnika i poduzetnika iz dijaspore, kao i ključnih partnera Tehnološkog parka Intera te svih nositelja pozitivnih promjena u gospodarskim procesima Hercegovine, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Mostar poziva Mostarke i Mostarce u dijaspori da popune anketu o ekonomskom razvoju

Potpisan ugovor za realizaciju projekta 'Diaspora Knowledge Mobility Project' (VIDEO)

Mjere, koraci i poticaji za poboljšanje energetske efikasnosti kompanija i domaćinstava

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana