Bosna i Hercegovina     | 18.07.2019. 11:05 |

Općina Centar - Podrška Ustanovi za obrazovanje odraslih 'Nova zanimanja'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 11.500 KM Ustanovi za obrazovanje odraslih "Nova zanimanja" za potrebe troškova vanrednog školovanja i prekvalifikacije polaznika. 

Ajnadžić je potpisani zaključak uručio direktorici Ustanove za obrazovanje odraslih Melihi Abduhalilović i zaželio im dalji uspješan rad na obrazovanju odraslih kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

U budžetu Općine Centar za 2019. godinu planirana su sredstva obrazovnim ustanovama za projekte prekvalifikacije, dokvalifikacije i vanrednog školovanja pripadnika nacionalnih manjina i socijalno ugroženih, s tim da projekti osiguravaju stjecanje znanja, održavanje vještina i radnih navika potrebnih za zapošljavanje odnosno promjenu zaposlenja.

U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje izvršen je odabir kandidata koji su sa područja općine Centar a prijavili su se na objavljeni javni konkurs. Sredstva su odobrena za ukupno šest kandidata koji su bez finansijskih primanja, sa ciljem prekvalifikacije i dokvalifikacije, saopćeno je iz općine Centar Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel