Turizam | Saopćenje

Reagiranje Jazz Festa - Muzur iznio niz neistina na račun Jazz Festa

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Iz Jazz Festa Sarajevo danas je saopćeno da je na jučerašnjoj pres-konferenciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo, umjesto da javnosti objasni kriterije dodjele sredstava po Javnom pozivu, predstavi članove komisije i bodovne liste, prvi čovjek TZ KS Nermin Muzur iznio niz neistina na račun Jazz Festa s ciljem obmanjivanja javnosti.
 
U saopćenju Jazz Festa se navodi da je, u pokušaju da objasni zašto Jazz Fest Sarajevo nije podržan po Javnom pozivu čiji su rezultati objavljeni 12. jula, Muzur  naveo tri razloga, a sva tri su neistinita.
 
- Muzur tvrdi da Jazz Fest nije opravdao sredstva dodijeljena 2017. godine, kada je TZ KS podržala 21. Jazz Fest Sarajevo iznosom od 10.000 KM. Sklopljeni ugovor o sponzorstvu predložila je i napisala TZ KS. Suprotno tvrdnjama Muzura, Jazz Fest je ispunio sve odredbe ugovora. U ugovoru nije navedena obaveza festivala o pravdanju sredstava - navodi se u reagiranju Jazz Festa.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.