Stranačke aktivnosti     | 17.07.2019. 21:40 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Demokratska fronta poziva sve stranke koje za sebe tvrde da su probosanske da podrže zaključke Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vezi sa utvrđivanjem granice na moru i nastavkom gradnje mosta Pelješac.

Mi u DF-u smatramo da ovo pitanje nadilazi međustranačke razmirice i da je potreban jedinstven stav svih stranaka koje smatraju da zastupaju interese države. Ne smije se dopustiti da se zakonita i demokratska borba za prava države BiH garantovana međunarodnim UN konvencijama tumači kao narušavanje odnosa u regiji.

Osuđujemo pojedinačne istupe zastupnika i funkcionera tzv. Bh.bloka koji se protive zaključcima Predsjedništva BiH, dok istovremeno njihove kolege iz opozicionih redova u Narodnoj skupštini RS-a bezrezervno podržavaju izjavu Milorada Dodika.

DF na takvu logiku neće pristati, jer smatramo da se u zalaganju za prava države BiH nikome ne treba niti smije pravdati.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije