Ekonomija     | 17.07.2019. 16:24 |

"KJP ZOI'84" - Na Bjelašnici sat vremena bio zaustavljen rad ski - lifta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Na Bjelašnici je danas zbog obustave napajanja električnom energijom sat vremena bio zaustavljen rad ski-lifta te je agregat pokrenut čim je uočeno da nije u pitanju kratkotrajni kvar, navode iz Službe za odnose s javnošću "KJP ZOI'84"

Ističu kako se svako jutro prije nego se pokrene šesterosjed isproba termika, u slučaju nestanka struje, te da li bi ona mogla biti pokrenuta u takvoj situaciji. Nakon što se uvidi da radi, šesterosjed se pušta u pogon za taj radni dan.

- Termičkom motoru na pogon koji funkcionira na naftu potrebno je oko deset minuta da bi se pokrenuo rad šesterosjeda. Nestanak je nastao kada je na šesterosjedu bilo oko 20 korisnika. Nakon nenajavljenog nestanka struje od Elektrodistribucije, uposlenici ZOI’84 su, kada se uvidjelo da nije kratkotrajni kvar, odmah pokrenuli agregat. Kako saznajemo, kvar za Elektrodistribuciju se ustvari desio zbog greške bageriste i kidanja kablova - navode iz ZOI-ja.

Navode da se ubuduće nadaju da će Elektrodistribucija na vrijeme saopćavati kada se to izvode radovi i kada mogu očekivati nestanak struje, kako ne bi doživjeli slične neugodnosti.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Centrotrans - Od sutra autobuska linija Vijećnica - Bjelašnica

Akcija spašavanja stranca u nepristupačnom dijelu Bjelašnice

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo