Sport     | 17.07.2019. 15:51 |

Prijem u Vladi ZDK za pobjednike 16. sportskih igara RVI FBiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 17. jula (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona primila je reprezentaciju Saveza ratnih vojnih invalida ZDK koja je osvojila prvo mjesto na 16. Sportskim igrama RVI Federacije BiH, održanim prošlog vikenda u Zenici.

Članove reprezentacije primili su premijer Mirza Ganić, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, saopćeno je iz Zeničko-dobojskog kantona.

- Hvala vam što se borite, što ne posustajete i što pričate jednu lijepu priču zbog koje smo ponosni. Nadamo se da ćete osvojiti još mnogo pehara, a uime Vlade poručujem da ćemo ostati uz vas i biti podrška vašim aktivnostima - kazao je premijer Ganić.

Reprezentacija Saveza RVI ZDK s 35 takmičara osvojila je medalje u svim disciplinama i u konačnici ponijela pobjednički pehar treći put uzastopno, a šesti put otkako se održavaju Sportske igre RVI u FBiH.

- Ponosan sam na naše sportiste koji su dali maksimum od sebe, jer nije mala stvar biti prvi među sedam kantona. Drago mi je da smo ispunili očekivanja Vlade ZDK i ovo je potvrda da izdvajanje za rehabilitaciju ratnih vojnih invalida nije bilo uzaludno - kazao je Jusuf Rakman, predsjednik Saveza RVI ZDK.

Istaknuto je da je briga za boračku populaciju među ključnim prioritetima Vlade Zeničko-dobojskog kantona, a potvrda kontinuiteta te politike je da je budžet za boračku populaciju u posljednjih pet godina udvostručen. U 2015. iznosio je pet miliona KM, prošle godine 9,6 miliona a u 2019. izdvajanja za ovu populaciju planirana su u iznosu od 10,6 miliona KM.

Implementiraju se projekti zapošljavanja i samozapošljavanja, liječenja i medicinske rehabilitacije, stambenog zbrinjavanja, a ove godine prvi put su odobrene stipendije za sve studente iz boračke populacije čije su prijave bile formalno-pravno ispravne.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Vlada ZDK odobrila tri miliona za specijalizacije ljekara KBZ-a, za mamograf u Visokom 250.000 KM

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom