Stranačke aktivnosti     | 17.07.2019. 11:23 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Usvajanje Zakona o demobiliziranim borcima potvrda odgovorne i konkretne politike 

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja usvajanje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, kao i izbor novog rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na jučerašnjoj sjednici ovog tijela. 

Usvajanje novog zakonskog rješenja, kreiranog u saradnji Ministarstva za pitanja boraca i invalida sa boračkim udruženjima, omogućilo je unapređenje položaja i prava demobiliziranih boraca, čime je ova Vlada FBiH još jednom potvrdila da vodi odgovornu i konkretnu politiku kada je u pitanju briga o pravima boračke populacije. 

Izborom novog predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma, stvorene su i potrebne pretpostavke za snažniju dinamiku u radu Parlamenta FBiH. Očekujemo i kompletiranje rukovodstva Doma, uz odgovoran i ozbiljan pristup svih zastupničkih klubova, kako bi ovo tijelo moglo nesmetano raditi u interesu građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'