Bosna i Hercegovina     | 17.07.2019. 11:07 |

Predsjedavajući Zvizdić uputio čestitku novoj predsjednici Evropske komisije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u svoje lično ime i ime Vijeća ministara BiH uputio je čestitku Ursuli von der Leyen povodom izbora za predsjednicu Evropske komisije.

Zvizdić je naveo da je primarni vanjskopolitički cilj Bosne i Hercegovine, koji nema alternativu, integracija u Evropsku uniju. BiH, kako je dodao, dijeli sa EU isti geografski prostor, isto kulturno-historijsko naslijeđe, iste izazove i nade.

- Stoga me posebno raduje što je na čelo Evropske komisije došla osoba posvećena jačanju evropskih vrijednosti jedinstva, jednakosti, solidarnosti, sigurnosti i prosperiteta. U Vašem obraćanju postavili ste izazovne ciljeve. Sve zemlje na prostoru zapadnog Balkana očekuju da će jedan od važnih ciljeva i dalje biti integracija našeg regiona u Evropsku uniju. Radujemo se budućoj saradnji i budite sigurni da ćete u nama i dalje, kao u posljednje četiri godine, imati iskrenog partnera posvećenog prihvatanju evropskih načela i standarda, regionalnoj saradnji, miru, stabilnosti i ekonomskom razvoju. Želim Vam uspješan rad na čelu Evropske komisije i pozivam Vas da Vaša prva posjeta bude upravo Sarajevu i Bosni i Hercegovini, kao prostoru prožimanja različitih kulturnih vrijednosti - stoji u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Ursula von der Leyen: Nadam se da će današnja odluka dovesti do još većeg napretka

Ademović: Optimista sam, ali moramo sačekati sjednicu Evropskog vijeća

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo