Bosna i Hercegovina     | 17.07.2019. 10:41 |

'Dani svetog Ilije proroka' u Bosanskom Grahovu

FENA Saopćenje

BOSANSKO GRAHOVO, 17. srpnja (FENA) - Središnje misno slavlje na blagdan svetog Ilije proroka, zaštitnika župe Bosansko Grahovo, održat će se u subotu, 20. srpnja, u župnoj crkvi u Obalju, a u sklopu kulturno-vjerske manifestacije "Dani svetog Ilije proroka 2019." u Bosanskom Grahovu.

Nakon svete mise koju će predvoditi ravnatelj Caritasa Banjolučke biskupije, mons. Miljenko Aničić, održat će se prigodan kulturno-umjetnički program.

Za 14 sati planiran je sportski program koji će sadržavati tradicijske sportove, i to potezanje konopa, bacanje kamena s ramena, skok u dalj, skakanje u vrećama, bacanje ploče.

Manifestaciju "Dani sv. Ilije proroka" organiziraju Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine "Don Juraj Gospodnetić" Bosansko Grahovo, Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine Hrvata Bosanskog Grahova "Dinara-Ponare" i Župa sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo.

Ove godine, po prvi put, manifestacije se održava pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, priopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježen Dan sjećanja u spomen na poginule hrvatske branitelje

Komemoracija za don Jurja Gospodnetića i ubijene Hrvate Grahova

Osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Bosanskom Grahovu određen pritvor

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'