Ekonomija     | 16.07.2019. 16:34 |

ESV ZDK iskazao podršku Vladi ZDK za proaktivan rad

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. jula (FENA) - Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Zeničko-dobojskog kantona (ESV ZDK) razmatralo je danas na sjednici Program rada Vlade ZDK, Program rada ESV ZDK za period juli-decembar i Smjernice ekonomske i fiskalne politike ZDK za period 2020.-2022. godina.

Socijalni partneri su Program rada Vlade ocijenili sveobuhvatnim i ambicioznim dokumentom i jednoglasno primili k znanju te iskazali punu podršku Vladi u njenoj opredijeljenosti za proaktivan rad u narednom periodu u smislu ostvarivanja planiranih programskih ciljeva i zadataka.

Iskazano je zadovoljstvo socijalnih partnera radom Vlade u prvih 100 dana rada, sa posebnim akcentom na postignuti visoki stepen socijalnog dijaloga i opredijeljenost za zajedničko ostvarivanje programskih ciljeva i zadataka Vlade sa socijalnim partnerima kroz rad Ekonomsko-socijalnog vijeća.

S tim u vezi, posebnim zaključkom socijalni partneri su zaduženi da sačine prijedlog ključnih tematskih oblasti značajnih za stvaranje boljeg ambijenta za razvoj i jačanje  privrede, a koje će biti osnov za izradu tematskog programa rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za mandatni period ove vlade, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!