Bosna i Hercegovina     | 16.07.2019. 15:57 |

Javni poziv za subvencioniranje troškova izgradnje poslovnih zona u ZDK-u

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. jula (FENA) - Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području ZDK.

Na dva programa mogu se prijaviti jedinice lokalne samouprave u tom kantonu koje realiziraju projekte pripreme i izgradnje poslovnih zona, za Program I - subvencioniranje troškova izrade projektne dokumentacije i Program II - opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom unutar poslovne zone, s tim da mogu kandidovati samo jednu poslovnu zonu.

Maksimalan iznos poticaja je 160.000 KM, od čega je za projektovanje predviđeno 10.000 KM, a opremanje poslovne zone do 150.000 KM.

Javni poziv objavljen je na web stranici ZDK, a poziv ostaje otvoren 15 dana.

Troškove organizacije i izgradnje poslovnih zona Zeničko-dobojski kanton finansira iz prihoda od koncesionih naknada za istraživanje i eksploataciju čvrstih mineralnih sirovina, koje se dijele između općina/Grada i Kantona u omjeru 70:30 posto.

Ministarstvo za privredu ZDK je za tu namjenu ove godine planiralo 1,2 miliona KM, što je najveći iznos do sada. Od 2009. do 2017. godine je u poslovne zone uloženo tri miliona KM, a samo prošle godine je za sufinansiranje ovih projekata izdvojeno 900.000 KM, saopćeno je iz Press služba ZDK

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Brčko - Javni poziv za dodjelu donacija maturantima srednjih škola

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu