Bosna i Hercegovina     | 16.07.2019. 14:30 |

Potpisan Plan bilateralne saradnje MOBiH i MVP-a Mađarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i zamjenik državnog sekretara za sigurnosnu politiku i politički direktor Ministarstva vanjskih poslova Mađarske Isztván Balogh potpisali su danas Plan bilateralne saradnje za 2019. godinu.

Sastanku koji je prethodio potpisivanju Plana bilateralne saradnje, prisustvovala je i ministrica odbrane Marina Pendeš, koja se zahvalila Mađarskoj na podršci Bosni i Hercegovini i Ministarstvu odbrane BiH na putu ka EU i NATO integracijama i izrazila očekivanje za daljnju posvećenost i podršku Mađarske u budućnosti, kako Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH, tako i Bosni i Hercegovini u cjelini.

Balogh se zahvalio na prijemu, te istakao dobru bilateralnu saradnju s BiH  i saradnjom u oblasti odbrane, te istakao da Mađarska snažno podržava BiH na njenom evroatlantskom putu.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Mađarske u BiH Krisztián Pósa, pukovnik László Hajas, vojni ataše Mađarske u BiH i Csaba Félegyházi, prvi sekretar za NATO integracije pri Ambasadi Mađarske u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta