Stranačke aktivnosti     | 16.07.2019. 09:51 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Sarajevo, 16.7.2019.

Predmet: Priopćenje za javnost

Hrvatska stranka od samoga nastanka zagovara ideju o utemeljenju jednoga krovnoga nevladinoga nacionalnoga foruma koji bi djelovao u okvirima Ustava BiH i u kojem bi intelektualni i moralni hrvatski autoriteti iz svih dijelova BiH ravnopravno raspravljali i bez nametanja rješenja, konsenzusom, odlučivali o svim važnim nacionalnim pitanjima. Takvo jedno Koordinacijsko tijelo bi zamijenilo Hrvatsko narodno vijeće i Hrvatski narodni sabor, a koje bi raspravljalo o najvažnijim temama i pitanjima od značaja za državu BiH i hrvatske nacionalne interese. Nažalost, tu su briljantnu ideju na najgrublji način uzurpirali i unakazili pojedinci i skupine okupljene oko HDZ-a BiH zatvorivši vrata mnogim umnim i čestitim Hrvatima iz svih sfera života pretvorivši tu nevladinu udrugu u privatnu stranačku organizaciju koja služi isključivo za promociju i jačanje moći jedne stranke i njezinoga vođe.

Zbog takve manipulativne politike ne čuje se glas drugoga i drugačijega i Hrvati su, nažalost, danas svedeni gotovo na razinu političkoga fikusa koji je u sukobu sa svima u BiH i bez vizije za svoju budućnost. Upravo ovih dana najbolje se vidi pogubna politika HNS kojeg napuštaju stranke, jedna za drugom, a sve iz razloga što nisu bile u mogućnosti ravnopravno sjediti za istim stolom. Želimo vjerovati da će ideja o osnivanju novog ne stranačkog Koordinacijskog tijela naići na dobrodošlicu kod razboritih i neopterećenih Hrvata i da će uskoro i dobiti konkretne obrise. Hrvatska stranka je spremna dati svoj obol realizaciji te ideje a uvjereni smo da će u narednom periodu biti još stranaka koje podupiru ovakvu ideju, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

S poštovanjem Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu