Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

Sarajevo, 16.7.2019.

Predmet: Priopćenje za javnost

Hrvatska stranka od samoga nastanka zagovara ideju o utemeljenju jednoga krovnoga nevladinoga nacionalnoga foruma koji bi djelovao u okvirima Ustava BiH i u kojem bi intelektualni i moralni hrvatski autoriteti iz svih dijelova BiH ravnopravno raspravljali i bez nametanja rješenja, konsenzusom, odlučivali o svim važnim nacionalnim pitanjima. Takvo jedno Koordinacijsko tijelo bi zamijenilo Hrvatsko narodno vijeće i Hrvatski narodni sabor, a koje bi raspravljalo o najvažnijim temama i pitanjima od značaja za državu BiH i hrvatske nacionalne interese. Nažalost, tu su briljantnu ideju na najgrublji način uzurpirali i unakazili pojedinci i skupine okupljene oko HDZ-a BiH zatvorivši vrata mnogim umnim i čestitim Hrvatima iz svih sfera života pretvorivši tu nevladinu udrugu u privatnu stranačku organizaciju koja služi isključivo za promociju i jačanje moći jedne stranke i njezinoga vođe.

Zbog takve manipulativne politike ne čuje se glas drugoga i drugačijega i Hrvati su, nažalost, danas svedeni gotovo na razinu političkoga fikusa koji je u sukobu sa svima u BiH i bez vizije za svoju budućnost. Upravo ovih dana najbolje se vidi pogubna politika HNS kojeg napuštaju stranke, jedna za drugom, a sve iz razloga što nisu bile u mogućnosti ravnopravno sjediti za istim stolom. Želimo vjerovati da će ideja o osnivanju novog ne stranačkog Koordinacijskog tijela naići na dobrodošlicu kod razboritih i neopterećenih Hrvata i da će uskoro i dobiti konkretne obrise. Hrvatska stranka je spremna dati svoj obol realizaciji te ideje a uvjereni smo da će u narednom periodu biti još stranaka koje podupiru ovakvu ideju, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

S poštovanjem Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.