Bosna i Hercegovina     | 15.07.2019. 18:40 |

Denijal Tulumović novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 15. jula (FENA) - Mandatar za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona najvjerovatnije će biti Denijal Tulumović, federalni zastupnik i načelnik Klinike za nefrologiju i dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Odluku da mogući budući premijer TK bude Tulumović donijelo je danas Povjerenstvo Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije, a treba da je potvrdi Centrala SDA u Sarajevu.

Ključne pregovore za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona vodio je SDA sa svojih devet zastupnika. Uz njih, skupštinsku većinu u ovom kantonu čine još DF, SBB, dva zastupnika iz SDP-a, jedan iz PDA koji se vratio u SDA, te zastupnici Stranke za BiH.

U SBB-u kažu da vjeruju da će Vlada Tuzlanskog kantona biti formirana do kraja jula. Na pitanje vjeruje li da će nova Vlada Tuzlanskog kantona doprinijeti razvoju kantona, Nedžad Hamzić iz SBB-a za Fenu kaže:

- Mislim da svaka vlada pa i ova ima istinske dobre namjere da se naš kanton razvija. Ali mnogo je faktora koji treba da se poklope, jer moram reći da je i prethodna Vlada imala dosta dobrih poteza i projekata i ostavila nam je dobar put. Nadam se da će nova vlada Tuzlanskog kantona prepoznati nedostatke prethodne vlasti i da će se izboriti da naši građani, koji su zaslužili bolji život, to i ostvare.

Naša stranka koja ima dva mandata u Tuzlanskom kantonu nije pristala na formiranje vlasti sa SDA.

- U tom smislu do današnjeg dana se ništa nije promijenilo. Konkretno, Naša stranka neće podržati procese koje provodi SDA. Vrijeme će pokazati, ali smatramo da formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu na ovakav način nije dugoročno rješenje - rekao je Feni Mirsad Čamdžić, predsjednik Naše stranke Tuzlanskog kantona.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

TK - Sistemske aktivnosti na planu brige o djeci i osobama sa smetnjama u razvoju

Ozvaničen početak radova na projektu energijske efikasnosti Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla

Izmjenama budžeta TK osigurana sredstva za investicijske projekte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo