Stranačke aktivnosti     | 15.07.2019. 16:21 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je danas zajedničku sjednicu na kojoj je raspravljano o aktualnim tema, prije svega o poziciji hrvatskog naroda, aktualnim političkim događanjima, te događanjima u Aluminiju d.d. Mostar.  

Nakon određenih rasprava iskazana je potreba da se u narednom razdoblju izradi jedna strategija djelovanja svih tijela HNS-a, za što su poseban naputak dobili svi odjeli Glavnog vijeća HNS-a koji tu strategiju moraju pripremiti te prezentirati Predsjedništvu HNS-a.

U strategiji će se obraditi i odnosi prema partnerima u BiH, kako bi se sačuvala potpuna ustavna jednakopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda, a sadržavati će sva otvorena hrvatska pitanja, te isto tako, ponuditi odgovore.

HNS će nastaviti i dalje vrlo jasno iznositi svoje stavove o poziciji hrvatskog naroda i zauzimati se za sve one vrijednosti za koje se do sada zauzimao. Za to ima potpuni kapacitet i u svakom smislu izvršnog, zakonodavnog i političkog djelovanja na svim razinama vlasti, kazano je na održanoj sjednici.

Predsjedništvo i Glavno vijeće jasno je kazalo da svi oni koji prave blokade u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti, sa strane HNS-a  više neće imati nikakvu podršku.

Stav HNS-a je kako ovakvo stanje u BiH nikome ne može odgovarati, a najmanje najmalobrojnijem narodu, te se HNS zalaže da se odmah krene u zajednički rad i da se ubrzaju trenutni zastoji u BiH.

Govoreći o situaciji u Aluminiju, kazano je da postoji jako puno modaliteta da se naprave snažni iskoraci. Kroz raspravu članovi Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora došli su do sljedećih zaključaka:

-Primarna obveza zaštiti prava svih uposlenika Aluminija d.d. Mostar,

-Osigurati osnovu za novu budućnost Aluminija d.d. Mostar, uz potpunu potporu institucija u BiH,

-HNS traži od nadležnih institucija pravne države poduzimanje svih potrebnih mjera i aktivnosti, kako bi se ispitale i utvrdile eventualne odgovornosti za nezakonite propuste, koje su dovele do stanja u kojem se Aluminij, odnosno društvo danas nalazi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

HNS BiH osudio „nerealne, maksimalističke zahtjeve“ političkih aktera

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'