Bosna i Hercegovina     | 15.07.2019. 15:50 |

MUP KS: Pronalazak vozila korištenog prilikom razbojništva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva u prostorije "Union banke", ulica Topal Osman paše, općina Novo Sarajevo, izvršenog 10. jula policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su došli do saznanja da su prilikom izvršenja tog krivičnog djela izvršioci koristili putničko vozilo marke "vw golf A-6", sa nepripadajućim registarskim tablicama.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su danas u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, pronašli putničko vozilo koje je specijalnim vozilom "pauk" prevezeno u adekvatan prostor MUP-a KS radi preduzimanja daljih mjera i radnji, saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo 5. jula otuđeno sa područja općine Stari Grad Sarajevo i da se na vozilu ne nalaze pripadajuće registarske tablice.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na daljem rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - U Sarajevu na dvije lokacije oštećeni stakleni portali pekare 'Manja'

Pet osnovnih škola na Ilidži dobile dojave o bombama, učenici i nastavnici evakuisani

U akciji 'Champion' uhapšen muškarac u Sarajevu, zaplijenjena droga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo