Ekonomija     | 15.07.2019. 15:48 |

Dijaspora zainteresovana za ulaganje u metalski sektor i turizam

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Šesti Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore – BHdiaFor bit će održan 31. jula u Bihaću, a ključne teme ovog tradicionalnog okupljanja poslovne dijaspore ove godine će biti turizam, metalski i IT sektor.

Organizatori BHdiaFor-a, Udruženje "Naša perspektiva" i njihov lokalni partner Privredna komora Unsko-sanskog kantona najavljuju učešće više od 100 poduzetnika iz zemlje i svijeta.

- Među pozvanim predavačima su ljudi iz prakse koji su napravili iskorak u lokalnim zajednicama. Imat ćemo priliku čuti o investicijama u turizam u ovoj regiji, diskutovati o ulozi dijaspore u posredovanju i dovođenju stranih investicija u BiH. Među sagovornicima su predstavnici kompanija koji su takve poteze već napravili, dakle, više ne govorimo o potencijalu dijaspore, sada pričamo o dobrim praksama - kazao je Armin Alijagić iz "Naše perspektive".

BHdiaFor je i ove godine podržan od USAID Projekta "Diaspora Invest", a na samoj konferenciji je planiran i Diaspora Networking Fair, sajam ideja, proizvoda i usluga kompanija pokrenutih investicijama dijaspore.  

- Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati predavače, poduzetnike iz metalskog sektora, po čemu su Sanski Most, Prijedor i Bosanska Krupa postali prepoznatljivi, kada je riječ o dijasporskim investicijama. Ovo će biti jedinstvena prilika da sagledamo rezultate postignutog od prošlog BHdiaFor-a, čiji je domaćin tada bio Mostar, te da razmislimo šta želimo zajedno napraviti do jula 2020. godine - zaključio je Alijagić.

Registracija za BHdiaFor je otvorena, a učesnici se mogu prijaviti putem registracije na e-mail info@nasaperspektiva.ba, saopćeno je iz USAID projekta "Diaspora Invest".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zelenski pohvalio ukrajinsku dijasporu, predložio uvođenje dvojnog državljanstva

Cirih: Bećirović razgovarao s predstavnicima bh. dijaspore u Švicarskoj

U Vitezu otvoren prvi Centralna Business Forum (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo