Servisne informacije     | 15.07.2019. 11:28 |

FHMZBIH - U većem dijelu Bosne i Hercegovine, sunčano uz umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) -  Federalni hidrometorološki zavod BiH (FHMZBiH) saopćio je da će u sedmici ispred nas, u većem dijelu Bosne i Hercegovine, prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Na jugu i istoku zemlje očekuje se više oblaka.

Za period od četvrtka prognozira se oblačnije s mogućim pljuskovima tokom dana. Izraženije padavine moguće su u petak i nedjelju.

- U subotu više sunčanih sati ali bez veće promjene temperature zraka, naročito u jutarnjim satima. Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni, po prognozama, bit će između 10°C i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Očekuju se maksimalne dnevne temperature između 22°C i 28°C, na jugu do 30°C - navode iz FHMZBiH.

Prodor svježeg i nestabilnog zraka, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, očekuje se i za periodu od 22. do 29. jula. Prevladavat će promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji mjestimično mogu biti i obilniji. Izraženije padavine prognoziraju se za sjever i zapad Bosne.

- Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 13°C do 18°C u Bosni, na jugu zemlje do 23°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 19°C, a u Hercegovini do 32°C - navodi se u izvještaju FHMZBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!