Sport     | 14.07.2019. 20:02 |

Čelik u generalci bolji od sarajevskog Olimpika

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. jula (FENA) - Nogometaši zeničkog Čelika odigrali su na svom Bilinom polju protiv sarajevskog federalnog ligaša Olimpika generalku za narednu sezonu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj su pobijedili rezultatom 2:0 (2:0).

Zeničani su oba gola postigli u prvom poluvremenu, a u vodstvo su došli u 23. minuti nakon kornera. Strijelac je bio novajlija, stoper Tarik Isić, a na 2:0 je iz penala povisio Anel Dedić u 45. minuti. Prethodno je u petercu gostiju Amar Beširević srušio Ermina Huseinbašića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, mada je bilo izglednih prilika na obje strane. Dilaver je u 21. minuti pogodio prečku, a rezervista Stipe Brekalo u 48. minuti stativu gostujućeg gola. 

Gosti su u 88. minuti ostali s igračem manje, jer je Amer Drljević zaradio i drugi žuti, automatski crveni karton.

Trener Čelika Hasan Özer odlučio se za sljedeći sastav: Pavlović (73. Nurković), Raguž (46. Blažević), Isić (46. Brekalo), Vrhovac (74. Čubara), Pecelj (46. Fabiano), Jamak (64. Baban), Huseinbašić (62. Grahovac), Dedić (69. Mahmutović), Perišić (64. Žuna), Okić (66. Resić), Dilaver (74. Aganspahić).   

I novopridošli lijevi bek Čelika, Carlos Fabiàn Leòn Filipetto, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz paragvajskog kluba CA 3 de Febrero, bio je u sastavu za ovu utakmicu te je u na početku drugog poluvremena zamijenio Ljubišu Pecelja.

U sastavu Čelika nije bilo prošlosezonskog kapitena Fenana Salčinovića, kao ni povrijeđenih Luke Miletića i Haruna Varde, koji se oporavljaju nakon operacije koljena.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čelik potvrdio angažman Pavlovića i Isića

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije