Stranačke aktivnosti     | 14.07.2019. 11:16 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije (SDA)

FENA Saopćenje

Povodom populističkih pokušaja novog direktora Vodovoda i kanalizacija (VIK) Envera Hadžiahmetovića da sebe predstavi kao moralnu vertikalu i nestranačku ličnost, želimo upoznati javnost na sumnjive i nezakonite poslove koje je vodio kao funkcioner u općini Breza.

Iako novi direktor VIK-a na sva zvona zvoni o svojoj nestranačkoj orijentaciji, građani Breze jako dobro znaju da je riječ o vječitom stranačkom funkcioneru (SzBiH, SBB, NiP), koji je promijenio sve stranačke dresove kako bi došao do funkcija.

Ured za reviziju FBiH je svojevremeno potvrdio u svom nalazu da je Hadžiahmetović nezakonito imenovan na poziciju savjetnika općinskog načelnika u Breza za privredu, a ista stvar se desila i kada je, protivno propisima, doslovno u jednom danu sa savjetničke pozicije prešao na poziciju direktora JP Komunalnog Breza. 

Kao "ekonomski ekspert" Hadžiahmetović je u Brezu doveo "investitore" iz hrvatske firme "Prve gume", sa kojima je obećavao investicije od 20 miliona KM (postrojenja na biomasu) i 200  radnih mjesta, a na kraju se ispostavilo da je riječ o planiranoj obmani građana i Hadžiahmetovićevom pokušaju da zloupotrijebi resurse općine Breza. 

Njegov direktorski mandat u JP "Komunalno" bio je u znaku rekordnih zapošljavanja sebi bliskih kadrova, što je nazivao "jačanjem ljudskih resursa", a pri tome nije riješio ni jedno od osnovnih pitanja: problem odvoz smeća i ispostave grijanja, gubici vode, redukcije. 

Licemjerno je da se takav vječni stranački funkcioner, koji je dokazano kršio zakon, iznevjeravao datu riječ i provodio sumnjive poslove, sada pokušava predstaviti kao «nezavisno i moralno lice», što je još jedan u nizu dokaza trulosti vladajuće šestorke u KS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!