Bosna i Hercegovina     | 14.07.2019. 10:13 |

'Merhamet' pripremio 8.200 obroka za migrante

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Donacija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine od 30.000 KM omogućila je Humanitarnoj organizaciji "Merhamet" pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu, prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu.

Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor "Merhameta" Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima.

Istovremeno, Regionalnom odboru "Merhameta" Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka, saopćeno je iz ove humanitarne organizacije.

- Pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i "Merhamet" zajedno su nastojali da migrantima i izbeglicama koliko-toliko olakšamo život - kazao je predsjednik "Merhameta" Kenan Vrbanjac.

Krajem maja je u Sarajevu je potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO "Merhamet" MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo