Bosna i Hercegovina     | 13.07.2019. 14:48 |

Odbor za obnovu i revitalizaciju upozorio na loše stanje Partizanskog groblja

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 13. srpnja (FENA) - Odbor za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja u Mostaru upozorio je u subotu na loše stanje tog nacionalnog spomenika te ustvrdio kako se Grad Mostar s tako zapuštenim Partizanskim grobljem ne može kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture. 

 Predsjednik Odbora Raif Dizdarević smatra kako se Grad Mostar ne može kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture s toliko zapuštenim nacionalnim spomenikom.

 - Grad Mostar se ne može kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture, a Partizansko groblje,  simbol antifašizma i velika povijesno-umjetnička vrijednost, ostaviti ovoliko zapuštenim. Sve je u korovu, sramota je prosto pogledati šta se događa sa spomenikom takvog značaja - istaknuo je Dizdarević koji također kaže kako su izloženi stalnoj opstrukciji.

 Ističe kako su se obraćali mostarskom gradonačelniku više puta s molbom da se spomenik obnovi te da su davali konkretne prijedloge da se organizira odbor Grada Mostara koji će stalno brinuti o tim aktivnostima, ali ni na jedan zahtjev nisu dobili odgovor.

 "Bilo je usputnih obećanja, ali ništa nije učinjeno", kazao je Dizdarević

 Pored iznošenja stanja u kojem se nalazi Partizansko spomen groblje, na sastanku Odbora iznesene su i mjere koje se trebaju poduzeti u cilju njegove obnove i zaštite, te su doneseni zaključci za djelovanje u budućnosti.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo