Sport     | 13.07.2019. 13:20 |

Goražde domaćin prvog Atletskog mitinga prijateljstva

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 13. jula (FENA) - Prvo regionalno takmičenje "Atletski miting prijateljstva Goražde 2019." održava se danas na stadionu "Midhat Drljević" u organizaciji Atletskog kluba Goražde. 

Ovaj događaj okupio je oko 150 mladih atletičara iz različitih krajeva BiH.

- Naša je želja bila da organizujemo jedan ovakav događaj i drago nam je da su se odazvali učesnici, mladi atletičari iz Foče, Rogatice, Vlasenice, Tuzle i Sarajeva. Riječ je o djeci uzrasta do 15 godina, uključujući i naše male ciciban atletičare. Dicipline u kojima se takmiče su sprinterske na 60 i 100 m, štafeta 4x100, skok udalj, 400 m i bacanje kugle - izjavio je predsjednik AK Goražde Zaim Šuman.

Predsjednica Atletskog saveza FBiH Kada Delić - Selimović iz AK Sloboda ističe da ovakva takmičenja doprinose popularizaciji atletike posebno među mlađim generacijama.

- Mi smo došli sa grupom od deset pionira, ciciban dječaka i ovo je sjajna prilika da posebno mlađe uzrasne kategorije pokažu svoje kvalitete u Goraždu, gradu koji je i prije rata bio prepoznatljiv i po republičkim kampovima koji su se ovdje održavali. Ovakvi događaji su jedini način da se atletika u BiH u mlađim kategorijama, pokuša dovesti do većeg nivoa - ocjenjuje Delić-Selimović.

Na Atletski miting prijateljstva - Goražde 2019. odazvali su se i članovi Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo.

- S obzirom na to da je naša sezona završena to je razlog što smo došli sa samo pet takmičara jer su djeca na odmoru. Međutim, došli smo zbog ove lijepe priče i želje da atletika i u Goraždu zaživi u pravom smislu i da nam se djeca mogu okupljati na ovakvim događajima - kaže Elmir Ćerimagić, predsjednik ovog kluba.

Za najuspješnije organizator je obezbijedio medalje i diplome, a želja Atletskog kluba Goražde je da "Atletski miting prijateljstva" postane tradicionalno takmičenje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo