Sport     | 12.07.2019. 19:17 |

Arbitražni sportski sud potvrdio desetogodišnju suspenziju Skenderbeu

FENA Agencije

ZAGREB, 12. srpnja (FENA) - Arbitražni sportski sud u Lausanni (CAS) potvrdio je 10-godišnju kaznu albanskom nogometnom klubu Skenderbeu za namještanje utakmica u nacionalnom prvenstvu i europskim natjecanjima.

Albanski klub se žalio na najveću kaznu koju je Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla, no CAS je odbacio žalbu.

Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/16. godine namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali i u Europi. Zbog toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016/17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i odluka o ovoj rigoroznoj kazni.

"Uefina suspenzija od 10 godina i milijun eura kazne su bili proporcionalni i opravdani," navodi se CAS-ovom priopćenju.

Uefini istražitelji su naveli da su namještene dvije utakmice 2015. u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jedna protiv zagrebačkog Dinama, a jedna protiv Crusadersa i dvije utakmice u Europskoj ligi iste godine protiv lisabonskog Sportinga i moskovskog Lokomotiva, podsjeća Hina.

Uefa je navela da su igrači Skenderbeua u tim utakmicama "igrali izuzetno sumnjivo u obrani" i da su u tim susretima igrali "nezainteresirano i bez truda".

Predsjednik albanskog kluba najavio je da će slučaj predati federalnom sudu u Švicarskoj i "tamo tražiti pravdu".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ukrajinskim blizancima doživotna suspenzija zbog namještanja teniskih mečeva

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta