Bosna i Hercegovina     | 12.07.2019. 16:57 |

Izetbegović i Softić primili delegaciju Medžlisa Aš Šure Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović i poslanik u Predstavničkom domu  Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić primili su danas delegaciju Medžlisa Aš Šure Kraljevine Saudijske Arabije, koju predvodi dr. Abdullah Humud Al-Harbey.

Izetbegović izrazio je zahvalnost za svesrdnu pomoć koju je Saudijska Arabija pružala, i pruža Bosni i Hercegovini. On je također zahvalio visokim gostima za prisustvo komemoraciji, dženazi i ukopu žrtava genocida u Memorijalnom centru Potočari.

U razgovorima je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije vrlo dobri i nisu opretećeni međusobno neriješenim pitanjima, a poseban kvalitet toj saradnji daju, kako je rečeno, veze između parlamenata prijateljskih zemalja. S tim u vezi potcrtana je uloga parlamentarnih grupa prijateljstava i izražena nada da će u skoroj budućnosti i u Parlamentarnoj skupštini BiH biti uspostavljena Grupa prijateljstva koja će nastaviti da unapređuje odnose sa Saudijskom Arabijom i  doprinijeti sveukupnom širenju saradnje dviju zemalja. 

Danas je također izražena obostrana želja da se olakša vizni režim između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, kako bi se dodatno pospješila i turistička razmjena između dviju zemalja koja, naglašeno je, iz godine u godinu doživljava stalni napredak, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana