Bosna i Hercegovina     | 12.07.2019. 15:11 |

Američki veleposlanik posjetio PGP Zvornik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. srpnja (FENA) - Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson posjetio je u četvrtak Postrojbu granične policije Zvornik, gdje se susreo sa zapovjednikom te postrojbe Mirelom Imamovićem.

Tijekom sastanka, Nelson i Imamović razgovarali su o radu i trenutačnim aktivnostima u zoni odgovornosti PGP-a Zvornik i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija, ljudskim resursima, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon sastanka, američki veleposlanik je obišao službene prostorije Postrojbe i Međunarodni granični prijelaz Karakaj te razgledao specijalističku opremu doniranu putem Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program).

Veleposlanik Nelson obećao je nastavak podrške u razvoju Granične policije BiH s ciljem jačanja te bh. policijske agencije. U prethodnom razdoblju, ostvaren je niz obuka za policijske službenike. U dosadašnjem razdoblju, Vlada SAD-a donirala je Graničnoj policiji BiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 milijuna maraka, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu