FENA.BIZ

Euromoney nagrade za izvrsnost: Raiffeisen je najbolja banka u BiH

Foto/Raiffeisen Bank

EUROMONEY NAGRADE ZA IZVRSNOST: RAIFFEISEN JE NAJBOLJA BANKA U BOSNI I HERCEGOVINI

Raiffeisen Bank International je Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE)

 „Velika nam je čast što je Euromoney magazin prepoznao naše opredjeljenje da budemo inovativni i da se prilagođavamo tržištu. Naš imperativ je da klijentima isporučimo usluge koje će im olakšati poslovanje s Bankom, a ovo priznanje potvrđuje naš napredak kada je riječ o digitalnoj infrastrukturi. Naime, tehnološki napredak i preobrazba klijenata koju on uvjetuje nas potiču da se ističemo u svim područjima poslovanja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao: „Ponosan sam na zaista veliki broj zadovoljnih klijenata koji nas vide kao svog partnera. Ujedno, to nam je i dodatni podstrek za dalji razvoj usluga i kreiranje optimalnih rješenja za klijente“. 

Svečana ceremonija dodjele nagrada za izvrsnost za 2019. godinu održana je u Londonu te je tom prilikom obilježena i 50. godišnjica magazina Euromoney. Pored nagrade za Raiffeisen banku u BiH te nagrade za RBI Grupaciju za SIE region i mrežne banke u Bugarskoj, Kosovu i Ukrajini su izabrane za najbolje banke u svojim državama. 

„Riječ je o priznanju koje pripada našem cijelom timu od preko 1.300 stručnih bankara koji predano rade kako bismo održali izvrsnu poziciju na tržišu te najviši mogući kvalitet proizvoda. Ova nagrada je dodatna potvrda naše strategije koja je usmjerena na konstantno unaprjeđenje zadovoljstva naših korisnika kroz pružanje brze i precizne usluge, te ulaganje minimalnog napora u poslovanju sa bankom“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketing i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke. 

“Postojanost na tržištima - na polju inovacija, profitabilnosti i rasta - te nepokolebljivo opredjeljenje za regiju Srednje i Istočne Evrope izdvajali su RBI od konkurencije u periodu izbora za dodjelu nagrada”, pojasnio je Euromoney odluku svog žirija za izbor RBI. 

Euromoney magazin osnovan je 1969. godine kako bi izvještavao o ponovnom buđenju međunarodnih prekograničnih tržišta kapitala. Ime je dobio po eurotržištu koje je prethodnik današnjih globalnih tržišta kapitala. Euromoney je uspješno izvještavao o ovom tržištu i njegovom rastu te je vremenom postao vodeći magazin za cijeli finansijski svijet, njegove institucije i korisnike.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.