Sport     | 12.07.2019. 13:23 |

Mahmutović: Drago mi je što protiv Olimpika u nedjelju igramo u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 12. jula (FENA) - Nogometaši zeničkog Čelika okončali su dvosedmične pripreme u kampu u turskom gradu Bolu te su se sinoć vratili kući. Danas su svi igrači dobili dan odmora, sutra se ponovo vraćaju u trenažni proces a u nedjelju protiv Olimpika imaju zadnju provjeru pred start Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zeničani su na pripremama odigrali tri utakmice, u kojima su poraženi s po 0:1 od makedonskog Skhupija i turskog Malatayaspora, dok su s 5:0 porazili nigerijski Heartland.

- Bile su sve kvalitetne utakmice, pogotovo protiv Malatayaspora, koju smo izgubili, ali smo i mi imali tri - četiri "zicera". Nismo dali gol i izgubili smo s 0:1, ali sve je bilo za 10 - kaže Aidin Mahmutović, povratnik u redove Čelika, koji je treći put u karijeri član premijerligaša sa Bilinog polja. On je proteklih devet mjeseci bio van stroja, jer je, kao igrač Tuzla Citiya, doživio tešku povredu te operirao koljeno.

- Zadovoljan sam i lično, jer nisam propustio nijedan trening. Odradio sam sve treninge, a kada su saigrači imali slobodan dan, ja sam radio i dodatne treninge. Sve sam izdržao, vratio sam fizičku spremu, a nemam nikakvih bolova - kaže Mahmutović.

Ističe kako mu je drago da će "generalku", u nedjelju u 18 sati, protiv Olimpica igrati na Bilinom polju. Mada će u 1. kolu PLBiH ipak gostovati na Pecari kod Širokog Brijega.

- Bit će to prilika da se predstavimo i našim navijačima, da nas i oni, prvi put ovog ljeta, vide u novom sastavu. Uvijek je ovakve utakmice ljepše igrati pred svojim navijačima - kaže Mahmutović.

Ekipi se već u finišu priprema u Turskoj priključio i novi stoper, 29-godišnji Slavko Brekalo iz Širokog Brijega, dok je tim napustio bek Ivan Livaja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo