Kultura     | 12.07.2019. 09:44 |

Održana konstituirajuća sjednica nove Središnje uprave HKD Napredak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Prva sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak održana je u četvrtak 11. jula u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika Nikole Čiče.

Novi saziv Središnje uprave HKD Napredak čine predsjednik Nikola Čiča, dopredsjednici Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić i Josip Križanović, počasni predsjednik Franjo Topić, te članovi Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević i Danijel Stanić.

Pored članova Središnje uprave sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.

U uvodnom dijelu sjednice prisutne je pozdravio počasni predsjednik i član Središnje uprave Franjo Topić koji je između ostalog ponovio da je ponosan na činjenicu da u 29 godina koliko je on bio predsjednik u Napretku nije bilo svađe. Zaželio je puno sreće i uspjeha u radu novom predsjedniku i novom sazivu Središnje uprave.

Zatim se obratio i predsjednik Nikola Čiča koji je zahvalio profesoru Topiću na uspješnom vođenju Napretka u proteklih 29 godina i istaknuo da će Napredak nastaviti kao i do sada širiti pozitivno ozračje i na taj način slati pozitivnu poruku.

U znak zahvalnosti za višegodišnje uspješno vođenje Napretka članovi Središnje uprave su profesoru uručili prigodan poklon.

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava je razmatrala informaciju o održanoj 66. Glavnoj izbornoj skupštini Društva koja je održana 6. jula 2019. godine, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno da je skupština protekla u svečanom i pozitivnom ozračju.

Središnja uprava je na sjednici također imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za izradu poslovnika o radu Središnje uprave u sastavu Josip Nikolić, Venka Zorić i Mario Nenadić.

Utvrđivanje dinamike i načina primopredaje dužnosti krovnih tijela HKD Napredak također je bila jedna od tački dnevnog reda sjednice.

S ciljem provođenja primopredaje dužnosti krovnih tijela Središnja uprava je imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za provođenje primopredaje, saopćeno je iz HKD Napredak.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Napredak organizira Tečaj copywritinga i SEO copywritinga

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Čelnici HAZU-a BiH i HKD 'Napredak' o obilježavanju 600 godina rođenja kraljice Kosače

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo