Ekonomija     | 11.07.2019. 20:35 |

Klepić o očuvanju radnih mjesta i nastavku poslovanja Aluminija

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 11. srpnja (FENA) – Na sastanku predstavnika radnika, Nadzornog odbora, Uprave društva i dioničara Aluminija s predsjednikom  HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je održan u četvrtak poslijepodne u prostorijama mostarskoga Aluminija ponovljeno je kako ima nade za to poduzeće.

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić izjavio je kako se razgovaralo o spašavanju Aluminija, očuvanju radnih mjesta i nastavku poslovanja.

-  Pokušat ćemo voditi brigu i zbrinuti radnike jer su svi ostali bez radnih mjesta gašenjem struje u tvornici. Cilj je što je moguće prije pokretanje proizvodnje. Ne razmišljamo o stečaju - rekao je Klepić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako krivaca ima mnogo za ovakvu situaciju, no kako su najmanji krivi radnici.

- Iznijeli smo svoje zahtjeve pred Čovićem - kazao je Biokšić i izrazio uvjerenje da će se radnici htjeti vratiti na svoja radna mjesta.

 On najodgovornije za gašenje tvornice smatra predstavnike Vlade FBiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka s predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao bez izjava za medije.

Podsjetimo prije ovoga sastanka, Čović se sastao s predstavnicima Nezavisnoga sindikata Aluminija u središnjici HDZ-a u Mostaru kada je, preko sindikalista obećano kako neće doći do stečaja, da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje te da će svi radnici u dužem vremenu biti vraćeni na posao.

Pri izlasku iz središnjice ljutiti radnici su zasuli Čovića pogrdnim riječima i gađali njegov automobil bocama. Dvije osobe su privedene radi sukoba s policijom, a jedna osoba je ozlijeđena pri čemu je intervenirala Hitna pomoć.

Sastanku je nazočila i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo