Najave     | 11.07.2019. 17:06 |

Centar za mir Mostar - Cvijet Srebrenice večeras na Starom mostu

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Cvijet Srebrenice će večeras u 20.30 sati biti osvijetljen na Starom mostu u Mostaru u znak sjećanja i odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici povodom 24. godišnjice tog genocida.

Projekciju Cvijeta Srebrenice upriličiti će Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara,  a ove godine i sa još jednom važnom porukom. Naime, tim simboličnim performansom poslat će se i poruka podške da se pronađu sve nestale osobe u BiH.

Na taj način bit će data podrška svima u traženju nestalih, te podška otvaranju ovog pitanja od strane Organizacijskog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici u koprodukciji s BHRT-om, N1 i Aljazeerom Balkans  kroz tribinu i emisiju "Gdje su sakriveni".

Safet Oručević direktor Centra za mir i bivši gradonačelnik Mostara kaže: "Tačno je, nisu nestali, ubijeni su. S pravom pitamo gdje su? U BiH se traga za još preko 7.000 osoba, od tog broja u Hercegovini za još njih 635, a u gradu Mostaru 189 osoba.  Moramo se istrajati oi boriti se da ih nađemo sve do zadnjeg ubijenog", saopćeno je iz Centra za mir Mostar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'