Servisne informacije     | 11.07.2019. 16:56 |

Pojačan promet vozila na svim putevima koji vode iz pravca Srebrenice

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija-Caparde. Na snazi je i zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

U poslijepodnevnim satima pojačan je promet putničkih vozila i autobusa na svim putevima koji vode iz pravca Srebrenice prema ostalim krajevima BiH. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta