Stranačke aktivnosti     | 11.07.2019. 15:14 |

Saopćenje za javnost PDA Tuzla

FENA Saopćenje

 

Nekoliko stotina Banovićana odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

Obučeni u bijelo i okićeni Cvijetom Srebrenice, nekoliko stotina članova Općinskog odbora PDA Banovići su u četvrtak na Trgu žrtava šutnjom, učenjem fatihe i na druge prigodne načine, odali počast žrtvama genocida u Srebrenici i obilježili 24. godišnjicu stradanja.

„Općinski odbor PDA Banovići, u saradnji sa Asocijacijom žena i Asocijacijom mladih, i ove godine odaje počast stradalim žrtvama u Srebrenici i njihovim porodicama. Svake godine u ovoj koloni je sve mlađa populacija što na simboličan način oslikava stanje u društvu i šalje jasnu poruku da se genocid i Srebrenica ne smiju i neće nikada i nikome ponoviti“, kazala je Munevera Bećarević, predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzlanskog kantona.

Članovima ove općinske organizacije pridružili se se brojni sugrađani, koji su pokazali solidarnost s majkama, porodicama i svima onima koji su preživjeli 11. juli 1995. godine.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Saopćenje za javnost PDA

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu