Bosna i Hercegovina     | 11.07.2019. 13:45 |

Pompeo: Čvrsto smo uz one koji i dalje traže pravdu

FENA Saopćenje

WASHINGTON/SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Danas obilježavamo 24. godišnjicu genocida u Srebrenici. Američki narod se pridružuje u solidarnosti s građanima Bosne i Hercegovine u sjećanju na više od 8.000 nevinih žrtava, poručio je državni sekretar Sjedinjenih Država Mike Pompeo.

- Ovo bolno poglavlje u europskoj istoriji nikada ne smije biti poricano ili zaboravljeno. Mi smo čvrsto uz one koji i dalje traže pravdu. Potvrđujemo našu stalnu podršku onima koji rade na poštovanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još uvijek nisu dočekali svoj konačni smiraj - naveo je Pompeo u saopćenju za javnost.  

Po njegovim riječima, tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu da radimo zajedno za bolju budućnost, za stabilnu, prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana.

- Sjedinjene Države ostaju pouzdan partner narodu Bosne i Hercegovine. Danas, dok se sjećamo žrtava, potvrđujemo našu predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijelom regionu i čineći sve da se ovakve tragedije više nikada ne ponove - poručio je Pompeo, saopćeno je State Departmenta.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo