Servisne informacije

AMSBIH - Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Saopćenje

MOSTAR, 11. jula (FENA) - Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

 Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

 Zbog radova na dionici M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

 Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

 Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),

- M-2 prolaz kroz Neum,

- M-5 prolaz kroz Vitez, Busovača - Kiseljak,

- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Bradina - Podorašac,

- M-18 Semizovac - Vogošća, Jošanica - Stup (Rajlovac), Kladanj - Podpaklenik,

- M-19.2 Kladanj – Vlasenica.

 Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji  na M-5 Sarajevo - Pale (Hrastova Glava) i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materijala na cestama: Sarajevo - Olovo - Kladanj - Luke, Tuzla - Živinice - Stupari - Kladanj - Luke i Tuzla - Kalesija Caparde.

Zabrana je prometa vozilima iznad 3,5 t na svim cestovnim pravcima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika idu prema Srebrenici.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja. Zbog izvođenja radova na mostu Orašje - Županja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično, saopćeno je iz AMSBiH-a.

(FENA) E.F.